nieuws

Mega-opdracht voor vijf Brabantse bouwers: tweeduizend sociale huurwoningen verduurzamen

woningbouw 2904

Mega-opdracht voor vijf Brabantse bouwers: tweeduizend sociale huurwoningen verduurzamen

Woningcorporaties Thuisvester en Tiwos hebben vijf Brabantse bouwbedrijven de opdracht gegeven tweeduizend woningen te verduurzamen.

Van Agtmaal, Hendriks Coppelmans, De Kok Bouwgroep, Huybregts Relou en Zwaluwe Bouw gaan de komende vier jaar aan de slag. De twee corporaties treden bij deze opdracht op als één opdrachtgever en de vijf samenwerkende bouwbedrijven als één opdrachtnemer.

Door de opdracht te bundelen verwachten de partijen efficiënter te kunnen werken. Bovendien levert het de corporaties productiezekerheid. “Een vernieuwende manier van opdracht geven en samenwerken nodig is om de duurzaamheidsopgave te vereenvoudigen en te versnellen en daarnaast de kosten te verlagen en te blijven innoveren”, stellen de corporaties.

Opdrachten voor nieuwbouwwoningen worden ook gebundeld

Het initiatief heeft de naam Brabantse Duurzaamheids Alliantie en is op zoek naar andere woningcorporaties die zich willen aansluiten, om op die manier huurwoningen samen sneller te verduurzamen.

Een paar maanden geleden namen Brabantse bouwers, toeleveranciers en corporaties het initiatief om op deze manier te gaan werken bij nieuwbouwwoningen.

Reageer op dit artikel