nieuws

Het is zomer: honderd oeverzwaluwen op bouwplaats Zutphen

woningbouw 652

Het is zomer: honderd oeverzwaluwen op bouwplaats Zutphen

Op een bouwplaats van Heijmans in Zutphen zijn meer dan honderd oeverzwaluwen aangetroffen. De vogels krijgen de tijd om te broeden en hebben volgens de betrokkenen geen direct effect op de bouwwerkzaamheden.

Gemeente en aannemer moeten wel even puzzelen waar de bouwketen van Heijmans nu moeten komen te staan. Op de plek waar de oeverzwaluwen zich hebben genesteld komen 138 appartementen. In totaal komen er in de nieuwbouwwijk 1100 woningen.

De bouw daarvan loopt geen vertraging op, zegt een projectleider van de gemeente Zutphen in een interview met omroep Gelderland.

Oeverzwaluwen zijn wel vaker op bouwplaatsen te vinden. Het is ook een keer voorgekomen dat een sjovel de nesten van de vogels beschadigde. Er zijn ook voorbeelden waarbij bouwers juist het beestje beschermen.

Heijmans heeft ecologen in dienst om slim om te gaan met flora en fauna.

Reageer op dit artikel