nieuws

Vallende bakstenen in drie woonwijken Rotterdam: ‘Puur toeval’

woningbouw 571

Vallende bakstenen in drie woonwijken Rotterdam: ‘Puur toeval’

In drie wijken in Rotterdam zijn afgelopen weekend bakstenen en stucwerk uit de gevels gevallen. Andere wijken zijn niet in gevaar, stelt de gemeente. “Dit is puur toeval.”

Bakstenen die plotseling naar beneden vallen. Stucwerk dat op de straat terecht komt. De bakstenenregen in Rotterdam van afgelopen weekend zorgde voor veel schrik bij bewoners. “Ik ben blij dat ik hier niet heb gelopen met mijn dochter van anderhalf in de kinderwagen”, zei een bewoner tegen RTV Rijnmond.

Andere wijken niet in gevaar

Maar volgens de gemeente valt de situatie allemaal reuze mee. Andere wijken zijn niet in gevaar. Dat er plots drie achter elkaar de dupe zijn van vallende bakstenen berust op puur toeval.

“Dit gebeurt wel vaker”, legt woordvoerder Ekin Yazbahar van de gemeente uit. “Toevallig gaat het nu om drie wijken achter elkaar.”

Eigenaren verantwoordelijk

Het gaat om vallende bakstenen bij bestaande bouw, van particulieren. De verantwoordelijkheid ligt dus ook bij de eigenaren, verklaart de woordvoerder. “Onderzoek is nog gaande, maar waarschijnlijk komt het door achterstallig onderhoud.”

Inmiddels zijn de loszittende stenen weggehaald. Er zijn noodreparaties uitgevoerd waardoor de situatie weer veilig is. Bouw- en woningtoezicht gaat nu in gesprek met de bewoners over wat er nog meer moet gebeuren.

Reageer op dit artikel