nieuws

Vijf opmerkelijke circulaire bouwprojecten

woningbouw 1019

Vijf opmerkelijke circulaire bouwprojecten

Uit de database van Bouwberichten.nl dit keer vijf circulaire bouwprojecten.

  1. De Warren, Amsterdam IJburg (foto boven)

Bouwen van 20 sociale huur appartementen (20-37m2) / 16 middeldure huur eengezinswoningen (50-65m2 )/ gemeenschappelijke ruimte waarin een theater / yoga- en workshopruimte / werkruimten / stilteruimte / speelkamer / muziekstudio op het Centrumeiland van IJburg, kavel 10-9. Een deel van de appartementen is onzelfstandig, elke verdieping heeft daarom gemeenschappelijke keuken- en sanitaire voorzieningen. Tevens is er een gemeenschappelijke tuin / dakterras / speelruimte / projectruimte en een logeerkamer. Het project betreft een zelfbouwpilot. Duurzaam project vanwege energieneutraal / circulair bouwen / rainproof / isolatie van vlas en afwerkingen van gerecycled hout. Woningstichting De Warren financiert het project gedeeltelijk middels crowdfunding.

  1. Stroinkslanden te Enschede

Enschede

Bouwen, na de sloop van 50 woningen, ca. 17 circulaire eengezinswoningen / ca. 25 circulaire bungalows (allen huur) aan de Hasmanlanden / Holtwiklanden / Ahuislanden / Auskamplanden / Assinklanden / Hanenberglanden. Project ‘Stroinkslanden’.

  1. Short stay woningen te Groningen

Groningen

Bouwen van circulair shortstay 14 grondgebonden woningen en 32 studio’s op het voormalige suikerfabriekterrein aan de Suikerlaan. De Pop-up wijk wordt in 2030 weer weggehaald. De woningen worden opgeleverd aan de hand van het Fijn Wonen-concept van Van Wijnen. Installateurs / architect bekend bij aannemer.

  1. Houttuinen te Woerden

Woerden

Bouwen, na sloop van het voormalige FNV pand, van 265 appartementen (waarvan 82 sociale huur appartementen / 183 middeldure huurappartementen, mogelijk worden hiervan enkele koopappartementen) / verdiepte parkeergarage aan de Houttuinlaan 3. Duurzaam project omdat het gasloos is met een circulaire parkeergarage. De komende periode staat in het licht van het nader uitwerken en vormgeven van de plannen. De start van de bouw is onder voorbehoud van instemming van de gemeenteraad / besluitneming door initiatiefnemers. De eerstvolgende stap is de koop van het FNV-pand door GroenWest / het aangaan van een exploitatieovereenkomst tussen de gemeente en de betrokken partijen.

  1. Praktijkschool te Woerden

Woerden

Bouwen van een praktijkschool (een paviljoen met daarin twee klasklokalen / garderobe / toiletten en een dakterras) naast het bestaande schoolgebouw van het Futura College aan de Abeellaan. Duurzaam project vanwege circulaire bouw. Op het paviljoen komt een dakterras dat de functie krijgt van kweektuin, voor praktijklessen. Hevo is bij het project betrokken als gedelegeerd opdrachtgever. Het project bevindt zich in de v.o. fase.

Meer circulaire bouwprojecten

Meer circulaire bouwprojecten

Reageer op dit artikel