nieuws

‘Verbouw-voordeel-potje’ corporaties alweer leeg

woningbouw 623

‘Verbouw-voordeel-potje’ corporaties alweer leeg

Corporaties die woningen willen verduurzamen hoeven na 1 juli 2019 niet meer te rekenen op een vermindering van de verhuurdersheffing. De beschikbaar 78 miljoen euro voor dit jaar is namelijk alweer op.

Het Rijk geeft corporaties die woningen met minimaal drie labelstappen verbeteren een korting op de Verhuurdersheffing. Corporaties blijken de weg naar dat belastingvoordeel goed te vinden. Binnen drie maanden is het potje voor dit jaar namelijk alweer op, schrijft minister Ollongren aan de Tweede Kamer.

“Inmiddels (stand 10 april) blijkt er voor 94 miljoen euro aangevraagd te zijn aan heffingsverminderingen voor verduurzaming van huurwoningen.”

Helemaal niets

Omdat er dit jaar ‘slechts’ 78 miljoen euro beschikbaar is, moet de minister de aanvraagregeling te sluiten vanaf 1 juli. Ze benadrukt dat het geen effect heeft op aanvragen die voor 1 juli 2019 worden ingediend.

Ollongren heeft tot en met 2021 in totaal 156 miljoen euro korting te verdelen, dit jaar 78 en in 2020 eveneens 78 miljoen euro. In 2021 hebben corporaties ‘pech’ gehad. Vanaf 2022 zit er jaarlijks 104 miljoen euro in de kortingspot.

Reageer op dit artikel