nieuws

Kamervragen over Slokker-huizen: ‘Prefabregels nodig in Bouwbesluit?’

woningbouw 1367

Kamervragen over Slokker-huizen: ‘Prefabregels nodig in Bouwbesluit?’
De Spaarhuizen van Slokker. Ermelo. © Ruben Schipper Fotografie

De SP heeft Kamervragen gesteld over de problemen met Spaarhuiswoningen van Slokker. Aanleiding is berichtgeving in de Stentor. De SP vraagt zich ook af of er nieuwe eisen nodig zijn in het Bouwbesluit voor prefab.

SP-Kamerlid Sandra Beckerman wil graag weten hoe minister Ollongren tegen de gesignaleerde gebreken in de zogeheten Spaarhuis-woningen aankijkt. Ze vraagt zich bovendien af of de minister ook bekend is met eventuele problemen bij andere prefab-concepten.

De financiële topman van Slokker verklaarde onlangs in Cobouw dat Slokker alle klachten onderzoekt en indien nodig zal oplossen. Beckerman wil van de minister weten of dat niet een beetje te laat is.

“Waar kunnen eigenaren terecht als drie maanden na oplevering nog niet alle fouten zijn hersteld?”, vraagt Beckerman zich af. “En wat zijn de consequenties voor de bouwer als de wettelijke termijn van drie maanden wordt overschreden, en wie houdt hier toezicht op?”

Sandra Beckerman: ‘Onderzoek nodig naar prefab-woningen’

Beckerman wil ook weten of er regels in het Bouwbesluit staan voor prefabelementen. Tot slot verzoekt ze de minister onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de verschillende problemen die geconstateerd worden bij bepaalde prefab-woningen.

Reageer op dit artikel