nieuws

Heijmans tovert voormalig Shell-sportpark om tot woonwijk voor 100 miljoen

woningbouw 1872

Heijmans tovert voormalig Shell-sportpark om tot woonwijk voor 100 miljoen

Heijmans gaat 300 tot 400 woningen ontwikkelingen en realiseren op het terrein van het voormalig sportpark Vijfsluizen. Het bouwbedrijf heeft daarover een intentieovereenkomst gesloten met de gemeente Vlaardingen. Het project heeft een waarde van tussen de 80 en 100 miljoen euro.

Dit meldt Heijmans maandagochtend op haar website. Het bouwbedrijf wil het voormalige Shell-sportpark omvormen tot een duurzame en toekomstbestendige wijk met voornamelijk grondgebonden woningen en appartementen. Daarbij wordt ook het oude Shell-sportgebouw op het terrein getransformeerd. In de wijk moet ook veel ruimte voor groen en water komen.

Grond was al van Heijmans

In eerste instantie zou er eigenlijk helemaal geen woonpark komen op het terrein, maar waren er plannen voor kantoren. Het voormalige sportpark van Shell kwam in 2006 in handen van ontwikkelaar OVG. Die wilde er eigenlijk een energiezuinig kantorenpark bouwen. Maar door de verslechterde situatie op de kantorenmarkt hief de Rotterdamse eigenaar dit plan in 2017 op en besloot het terrein te verkopen aan Heijmans.

Samen met stedenbouwkundig bureau Kuiper Compagnons stelde de bouwer een alternatieve ontwikkelingsvisie op voor het terrein. In eerste instantie werd er een plan ontwikkeld voor zo’n 600 appartementen. Inmiddels gaat het dus om zo’n 300 tot 400 woningen voor het terrein dat langs de A4 en de verbindingsweg tussen Vlaardingen en de A4 ligt.

2020 start verkoop

De komende maanden werken de gemeente en het bouwbedrijf het stedenbouwkundig plan verder uit. Ook doen ze de benodigde onderzoeken om het bestemmingsplan te kunnen wijzigen. Naar verwachting start de verkoop van de energiezuinige woningen in 2020.

Reageer op dit artikel