nieuws

Breuk in directie van Van Wijnen: topman Van den Berg opgestapt

woningbouw Premium 5897

Breuk in directie van Van Wijnen: topman Van den Berg opgestapt

Van Wijnen en topman Edwin van den Berg zijn uit elkaar. De bestuursvoorzitter van het Baarnse bouwconcern is vertrokken nadat er verschil van inzicht was ontstaan over het te voeren beleid.

Ook operationeel directeur Ben Bergsma heeft “in goed overleg” zijn functie neergelegd en is vertrokken bij Van Wijnen.

Wino de Jong, voormalig commissaris bij Van Wijnen, is aangesteld als nieuwe directievoorzitter. Peter Hutten, voorheen regiodirecteur van Van Wijnen Noord, is benoemd tot directeur operatie. Samen met financieel directeur Kees Wielaart vormen De Jong en Hutten de nieuwe directie.

Van Wijnen wil verder geen commentaar geven over de breuk in de top van de onderneming. De bouwer wil het laten bij de mededeling dat er tussen de twee directeuren en de raad van commissarissen “onvoldoende overeenstemming is over het te voeren beleid”. Van den Berg en Bergsma zijn begin deze maand al vertrokken.

‘Er is verschil van inzicht ontstaan, dat kan gebeuren’

Ook Van den Berg wil niet ingaan op het verschil van inzicht. “We hebben afgesproken daar geen mededelingen over te doen”, laat hij weten. “Of het een gedwongen vertrek betreft? Zo wil ik het niet zeggen. Er is verschil van inzicht ontstaan. Dat kan gebeuren.”

Van den Berg werd vier jaar geleden aangesteld als opvolger van Cees van Bemmel. Onder zijn leiding groeide de omzet met ruim 100 miljoen naar 820 miljoen in 2017. Ook verbeterde de nettowinstmarge naar 2 procent.

Begin dit jaar sprak Cobouw uitgebreid met Edwin van den Berg. Zie hier het hele verhaal.

Reageer op dit artikel