Alstublieft, dit artikel krijgt u cadeau van de Cobouw redactie U kunt iedere maand 1 artikel lezen. Meer lezen? Maak gratis een profiel aan.

nieuws

Wapening verroest: balkons flatgebouw Groningen voorlopig verboden terrein

woningbouw 700

Wapening verroest: balkons flatgebouw Groningen voorlopig verboden terrein

Woningcorporatie Lefier heeft honderden bewoners van een flatgebouw aan de Westindischekade in Groningen verboden om tot het einde van het jaar hun balkon te gebruiken. Onderzoek moet uitwijzen of de balkons wel veilig zijn. Eerder deze maand kwam een balkon los van de gevel. Onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat de wapening in het beton verroest was.

Na het incident werden de balkons gestut en gecontroleerd en werden de balkondeuren verzegeld. “We hebben een constructeur onderzoek laten doen en een second opinion laten uitvoeren. Na de zomer starten we met een uitgebreid vervolgonderzoek. Helaas is het echt noodzakelijk, veiligheid staat voorop”, zegt woningcorporatie Lefier na een bericht van RTV Noord.

Uit het onderzoek moet blijken of de wapening in andere balkons ook verroest is en wat er nodig is om dit te herstellen. Het onderzoek duurt waarschijnlijk tot het eind van het jaar. Lefier kan nog niet inschatten hoeveel het onderzoek en het herstel van de problemen zal kosten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels