nieuws

HSB koerst af op overname project Bouwgroep Moonen in Diemen

woningbouw 6090

HSB koerst af op overname project Bouwgroep Moonen in Diemen
Foto: UBA Bouw

HSB uit Volendam heeft een principe-akkoord bereikt met bouwverzekeraar Woningborg over de afbouw van ruim driehonderd woningen in Diemen van Bouwgroep Moonen, dat 4 april failliet ging.

Dat bevestigt HSB-directeur André Vos. Wel zegt hij dat er nog overeenstemming bereikt moet worden over het afbouwplan en de definitieve offerte die HSB bij Woningborg zal neerleggen. “De kans is groot dat HSB het project gaat afbouwen, maar nog geen 100 procent.”

“We doen er alles aan om zo snel mogelijk weer te gaan bouwen”, zegt Vos. HSB moet zelf nog alle onderaannemers langs om te vragen of ze door kunnen en willen op het project. Ook moet voor elke woning de stand van de bouw worden vastgelegd.

HSB heeft de hekken en de bouwkeet al in samenspraak met Woningborg met het HSB-logo voorzien. “Projecten moeten natuurlijk wel beveiligd en beheerd worden. En de in aanbouw zijnde projecten moeten ook verzekerd zijn”, zegt Vos daarover.

Woningborg is nu aan het stuur

Alle door Bouwgroep Moonen niet afgebouwde woningen in Amsterdam en Diemen vallen sinds afgelopen vrijdag onder de verantwoordelijkheid van Woningborg. De elf Brabantse projecten van Bouwgroep Moonen werden op 13 april al overgenomen door beleggende ontwikkelaar Certitudo Capital uit Den Bosch, dat ook 35 tot 40 werknemers van de oorspronkelijke 110 in dienst neemt.

Bouwgroep Moonen ging op 4 april failliet, nadat het klem was komen te zitten tussen de gestegen bouwkosten en de in 2016 afgegeven prijzen op bouwprojecten.

Meer informatie over woningbouwproject Holland Park

Meer informatie over woningbouwproject Holland Park
Op Holland Park in Diemen was Bouwgroep Moonen begin april bezig met 317 woningen, verdeeld over drie woongebouwen. Een vierde was net opgeleverd. Twee niet afgebouwde woontorens bevatten koopwoningen (120 en 85 woningen) en één huurwoningen (112 woningen). Vastgoedontwikkelaar Snippe is opdrachtgever van de huurwoningen, Moonen was contractpartij van de koopwoningen.

HSB ervaren boedelveroveraar

Wie de twee projecten in Amsterdam gaat afbouwen is nog onduidelijk. Woningborg was maandagmiddag niet bereikbaar. In Amsterdam had Bouwgroep Moonen dertig woningen in aanbouw. Het gaat om appartementen met verkoopprijzen boven de miljoen euro per appartement. Een van de projecten in de hoofdstad is Twaalf van Ruysdaels in het Museumkwartier van opdrachtgever Masterpiece Development. Het andere project is Dépôt Zuid met 18 woningen van dezelfde opdrachtgever.

HSB heeft eerder dit jaar ook projecten overgenomen van Hof Bouw uit Alkmaar, dat in januari failliet ging. Tijdens de crisis ontfermden de Volendammers zich ook over het failliete J.M. Deurwaarder en Kakes.

Reageer op dit artikel