nieuws

VORM en Steenwell kopen voor 64 miljoen bouwgrond Oostenburgereiland

woningbouw 1166

VORM en Steenwell kopen voor 64 miljoen bouwgrond Oostenburgereiland
Vastgoeddeskundige Gilbert ten Brink bezoekt het te verkopen perceel Oostburgereiland in Amsterdam waar in de VOC tijd een werf was.

VORM en Steenwell kopen voor 64 miljoen een perceel bouwgrond op het Oostenburgereiland in Amsterdam. De vastgoedontwikkelaars zullen op het terrein van 36.500 vierkante meter ongeveer 450 huur- en koopappartementen bouwen.

Dat heeft het Rijksvastgoedbedrijf woensdagmiddag bekendgemaakt. De verkoop past in de strategie om zo veel mogelijk grond en panden te verkopen die het rijk zelf niet meer nodig heeft. Bovendien sluit het aan bij de woningbouwplannen van de gemeente Amsterdam.

Het voormalige werkeiland moet komende jaren getransformeerd worden tot een “nieuwe stoere stadswijk, vlakbij het centrum”. In 2023 zal Oostenburg ruim 1500 huishoudens onderdak bieden en ruimte geven aan bedrijvigheid..

Ruim 20 procent van de 277 huurwoningen die VORM en Steenwell gaan ontwikkelen, zal sociale huur betreffen. Verder zal 10 tien procent in de middeldure huursector vallen. De koopwoningen komen in het midden- en hoge segment. Ongeveer 6.500 vierkante is bestemd voor bedrijfsruimten. Ook komt er een ondergrondse parkeergarage.

VORM en Steenwell werken op het project samen in de combinatie Stadswerf Oostenburg Ontwikkeling (SOO.)

Reageer op dit artikel