nieuws

Marconitorens in Rotterdam worden getransformeerd tot de ‘Lee Towers’

woningbouw Premium 4889

Marconitorens in Rotterdam worden getransformeerd tot de ‘Lee Towers’

Sommige beroemdheden krijgen een straat, maar zanger Leen Huijzer krijgt meteen twee complete torens. De twee Marconitorens die worden getransformeerd van kantoor naar woningen heten sinds vandaag ‘The Lee Towers’.

“Ik heb in mijn leven alle onderscheidingen gehad die je kunt krijgen, maar dit is de kers op de taart”, verklaarde de Rotterdamse zanger bij de officiële presentatie. Staande naast een marmeren Holywood-ster, die straks de lobby van het enorme appartementencomplex siert, bracht Lee Towers een aantal van zijn grootste hits ten gehore.

Volgens ontwikkelaar Lee Foolen van City Pads lag het plan voor de speciale naam al langer op de plank. Een ontmoeting met Lee Towers en een introductiefilmpje over Nederland van Arjan Lubach voor Donald Trump gaf de doorslag. “You have Trump Towers, we have Lee Towers”, meldde de veelbekeken video. Rotterdam krijgt nu Lee Towers van steen en beton.

Marconitoren grootste transformatieproject in Nederland

Aanbesteding herontwikkeling Marconitorens

Aanbesteding herontwikkeling Marconitorens
Met 80.000 vierkante meter is de herontwikkeling van de Marconitorens het grootste transformatieproject van Nederland. Met collega-ontwikkelaar tB3 Investments transformeert City Pads twee van de drie Marconitorens tot 860 huurwoningen. De voormalige kantoren van het Havenbedrijf Rotterdam en de gemeentelijke diensten veranderen in huurwoningen van 40 tot 70 vierkante meter. In de bovenste etages komen twintig penthouses. De voormalige technische ruimte van één van de torens wordt verbouwd tot rooftop restaurant met zes meter hoge ramen. De begane grond krijgt voorzieningen voor bewoners, zoals een coffee corner, een sauna, een gym en een bioscoop.

Onderdeel van de herontwikkeling is de vervanging van de huidige ramen door verticaal schuivende ramen. In open stand levert dat een glazen balustrade op. Diederendirrix architecten bedacht die oplossing om de woningen een ruimtelijke buitenruimte te geven zonder grote aanpassingen in de gevel.

De oplevering van The Lee Towers is voorzien begin 2019.

Reageer op dit artikel