nieuws

Corporatiebaas Eindhoven geridderd

woningbouw 683

Corporatiebaas Eindhoven geridderd

Thom Aussems, die woensdag afscheid nam als directeur-bestuurder van woningcorporatie Trudo, is benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

“Wat de heer Thom Aussems heeft gedaan voor de ontwikkeling van de stad Eindhoven en haar inwoners steekt ver boven uit wat normaliter van een directeur/bestuurder van een woningcorporatie mag worden verwacht”, aldus burgemeester John Jorritsma van de gemeente Eindhoven.

Aussems was sinds 1995 directeur-bestuurder van Sint Trudo in Eindhoven. Volgens de burgemeester heeft hij doorslaggevend bijgedragen aan “spraakmakende ontwikkelingen en transformaties zoals de ontwikkeling van De Lichttoren, de ontwikkeling van Strijp-S tot bruisend, creatief hart van Brainport. Stadsvernieuwing Woensel-West, stadsvernieuwing Kruidenbuurt, stadsvernieuwing De Bennekel en transformatieprojecten erfgoed zoals De Eikenburg. Deze ontwikkelingen zouden zonder zijn speciale manier van aanpak, met visie, durf, volhardendheid en grenzen zoekend niet tot stand zijn gekomen”.

De afgezwaaide corporatiedirecteur wordt geroemd om het koopconcept Slimmer Kopen, waarmee de toegang tot de woningmarkt voor vooral jonge mensen een aanzienlijke impuls kreeg.

Cobouw interviewde Aussems eerder deze week. Daarin verhaalt hij onder andere over de bouwdeal die hij sloot met Dik Wessels om tegen kostprijs te bouwen. Ook vertelt hij over de tegenwerking die hij kreeg vanuit Den Haag.

Lees hier het hele interview met Thom Aussems.

 

Reageer op dit artikel