nieuws

ABB Bouwgroep wil ziekenhuisterrein Dordrecht ombouwen tot woonwijk

woningbouw Premium 1207

ABB Bouwgroep wil ziekenhuisterrein Dordrecht ombouwen tot woonwijk

ABB Bouwgroep uit Sliedrecht neemt het voormalige Refaja ziekenhuisterrein in Dordrecht over van het Albert Schweitzer ziekenhuis. De ontwikkelende bouwer heeft plannen om het terrein van 6,5 hectare te transformeren tot groene woonwijk.

De transactie is eerder deze week bekendgemaakt. Financiële details zijn daarbij niet naar buiten gebracht.

Het nieuwbouwproject dat ABB voor ogen heeft, heet Amstelwijck Park en omvat onder meer de bouw van rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en appartementen. Het project maakt deel uit van de totale ontwikkeling van het gebied Amstelwijck, waarvoor de gemeente een ontwikkelstrategie opstelt. ABB zal de komende periode in samenwerking met Dordrecht de plannen verder uitwerken.

Het gebied was van medio 1971 tot medio 2017 in gebruik als ziekenhuis, achtereenvolgens onder de namen Refaja ziekenhuis, Drechtstedenziekenhuis en locatie Amstelwijck van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Na de laatste ziekenhuisfusie werd besloten om de twee ziekenhuizen binnen de stad Dordrecht samen te voegen op één plek, in het gebied Gezondheidspark/Sportboulevard.

Reageer op dit artikel