nieuws

Woonbron neemt kwakkelende, kleine volkshuisvester over

woningbouw 1028

Woonbron neemt kwakkelende, kleine volkshuisvester over

De Rotterdamse corporatie Woonbron neemt het met financiële problemen kampende SHH over. De saneringskosten bedragen 130 miljoen euro.

Dat heeft minister Ollongren (wonen) laten weten aan de Tweede Kamer.

Het rommelde al een paar jaar bij de corporatie. Ruim een jaar geleden werd door de toezichthouder, Autoriteit woningcorporaties, een extern toezichthouder aangesteld. “De kwetsbare en urgente financiële situatie gaat gepaard met dunne en daarmee kwetsbare governance”, oordeelde de toezichthouder. De corporatie werd toen gemaand een herstructuringsplan op te stellen.

SHH heeft 2.900 verhuureenheden waarvan het overgrote deel in Rotterdam. Woonbron is een wooncorporatie met 45.000 woningen en 4.000 overige vastgoedeenheden in Rotterdam, Nissewaard, Delft en Dordrecht. Het streven is de fusie tussen Humanitas Huisvesting en Woonbron in 2018 af te ronden.

 

 

Reageer op dit artikel