nieuws

Schiedam sloopt 300 flats voor gasloze woningen

woningbouw 1831

Schiedam sloopt 300 flats voor gasloze woningen

In een deel van de Schiedamse wijk Nieuwland zullen portiekflats worden gesloopt om plaats te maken voor duurzame woningen en appartementen zonder aardgasaansluitingen. De nieuwe woningen moeten uiterlijk over zes jaar zijn gerealiseerd. Dit zijn de gemeente Schiedam en corporatie Woonplus overeengekomen.

De plannen voor de herontwikkeling gaan uit van het slopen van 304 flatwoningen in Nieuwland-Midden. Deze woningen dateren uit de jaren vijftig en zijn verouderd. De wijk kenmerkt zich bovendien door sociale problemen. De twee partijen willen met de herontwikkeling bereiken dat wonen in de buurt weer plezierig wordt.

Hoeveel nieuwe woningen er voor de te slopen flatblokken in de plaats komen staat nog niet vast. ,,Dat wordt nog bestudeerd,’’ laat Woonplus weten. De corporatie en de gemeente hebben afgesproken dat ongeveer 60 procent van de nieuwbouw zal bestaan uit sociale huurwoningen. De overige veertig procent komt beschikbaar voor de vrije sector. In welk segment de koopwoningen zullen vallen is eveneens nog onderwerp van studie.

Volgens de planning zal de eerste uitverhuizing plaatsvinden in 2018 en komen de eerste nieuwe woningen beschikbaar in 2023.

Reageer op dit artikel