nieuws

Mitros laat onderhoud uitvoeren door co-makers

woningbouw 2596

Mitros laat onderhoud uitvoeren door co-makers
Mitros co-makers

Mitros laat in de toekomst al zijn planmatig onderhoud uitvoeren door vijf co-makers. Die gaan niet meer met elkaar concurreren op prijs, maar werken met de corporatie samen aan kwaliteitsverbetering. De partijen hebben er deze week een intentieovereenkomst over gesloten.

In totaal gaat het om opdrachten ter waarde van jaarlijks 12 tot 14 miljoen euro. De vijf partijen gaan die in overleg verdelen. Als co-makers zijn geselecteerd Rutges Vernieuwt, SW Vastgoedverbetering, Talen Vastgoedonderhoud, Wits Utrecht en Hagemans Vastgoedonderhoud. Zij gaan in ieder geval een jaar voor Mitros alle planmatig onderhoud uitvoeren. Het is de bedoeling dat daarna een nieuwe contractperiode volgt.

Mitros selecteerde de vijf partijen na uitvoerig onderzoek uit een shortlist van elf partijen, die eerder waren eerder gekozen uit een longlist. Mitros heeft gezocht naar een mix van bedrijven die elkaar aanvullen. Tijdens de pitches die de geselecteerden moesten geven was de prijs nog geen selectiecriterium. Mitros verwacht dat de langdurige samenwerking zal leiden tot meer innovatie, beter onderhoud en meer tevredenheid bij huurders.

Reageer op dit artikel