nieuws

Loppersum krijgt 21 wisselwoningen

woningbouw Premium

Loppersum krijgt 21 wisselwoningen

De gemeente Loppersum, Bellevue Energy, de NAM, woningbouwvereniging Wierden & Borgen en Bouwmaatschappij Vuurboom hebben een overeenkomst gesloten voor de bouw van 21 aardbevingsbestendige wisselwoningen.

Aardbevingsbestendige huizen eerste vijf jaar voor verhuur

De wisselwoningen worden gebouwd aan de Wirdummerweg en Over de Wijmers in Loppersum en zijn bedoeld voor mensen die tijdelijk moeten verhuizen, omdat hun eigen woning aardbevingsbestendig wordt gemaakt.

Er is vastgelegd dat de verhuur van de wisselwoningen voor de eerste vijf jaar is gegarandeerd. Wethouder Pier Prins van de gemeente Loppersum: “Wisselwoningen zijn een belangrijke voorwaarde om op grote schaal huizen te versterken. Bewoners moeten comfortabel kunnen wonen wanneer er vervangende nieuwbouw wordt gerealiseerd of hun huis ingrijpend wordt versterkt.”

Prefab

Er is een overeenkomst gesloten tussen de gemeente Loppersum en Belle-Vue Energy over de aankoop van de bouwkavels op Over de Wijmers. Voor het realiseren van de nieuwbouw is een overeenkomst gesloten tussen de NAM en Belle-Vue Energy. Laatstgenoemd bedrijf vervaardigt dertien volledige prefab rijtjeswoningen voor nog geen 100.000 euro die binnen twintig weken kunnen worden opgeleverd. Daarnaast is er een overeenkomst gesloten tussen NAM en Bouwmaatschappij Vuurboom voor nieuwbouw op braakliggende grond van Woningbouwvereniging Wierden & Borgen aan de Wirdummerweg. Hier worden acht twee-onder-een-kapwoningen gebouwd.

De wisselwoningen zijn volgens de partners “hoogwaardige, aardbevingsbestendige woningen die passen in de toekomstige woonvraag naar starterswoningen en levensloopbestendige woningen”.

De wisselwoningen Belle-Vue Energy worden mogelijk gemaakt met steun uit de Nieuwbouwregeling NAM, terwijl het bouwconcept van Vuurboom is ontwikkeld met steun uit de Nieuwbouw Innovatieregeling.

Reageer op dit artikel