nieuws

Grote bouwers werken aan prestatiegarantie

woningbouw

Grote bouwers werken aan prestatiegarantie

Het kabinet wil de regels zo aanpassen dat bouwers gaan bouwen wat ze beloven. Zo niet, dan draaien ze zelf op voor de schade. Leen van Dijke van De Stroomversnelling benadrukt dat vier aannemers al een soortgelijke weg bewandelen.

Vier bouwers en zes corporaties sloten een paar maanden geleden een deal met minister Blok. Ze willen huurwoningen zo energiezuinig maken dat de maandelijkse energiekosten verdampen. Minister Blok geeft ze die ruimte op één voorwaarde: bouw wat je belooft.

Leen van Dijke is er druk mee. Corporaties willen geen kat in de zak. “Daarom werken we nu aan een model voor een prestatiegarantie. Wij willen niet alleen energieprestaties, maar ook veiligheid en onderhoud garanderen. Dat doen we natuurlijk voor de eindgebruiker, maar zeker als dit voor private woningeigenaren gerealiseerd moet worden ook voor de bank.”

Reageer op dit artikel