nieuws

Missie commissie huizenprijzen volbracht

woningbouw

Missie commissie huizenprijzen volbracht

Het werk van de parlementaire commissie huizenprijzen zit er op.

Ontwikkelaars trokken het nut van een parlementair onderzoek in twijfel. Op aandringen van D66 en de PvdA stemde de Kamer er in het voorjaar van 2012 toch mee in. De commissie liet een meta-analyse maken door een extern bureau. De val van het kabinet zorgde voor vertraging. Na de verkiezingen pakte voorzitter Kees Verhoeven (D66) de draad weer op met een nieuw team.

Niet minder dan 80 deskundigen reisden af naar het Binnenhof om hun expertise in te brengen. In rondetafelgesprekken met spreektijden van twee minuten gaat het over de grondprijs en de residuele grondwaarde. Over de financiering, bouwkosten, een te lage productie en de regels die een huis onnodig duur maken.

Volgende week volgt het eindrapport van de commissie huizenprijzen. Nieuwe inzichten worden aangekondigd.

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel