bouwbericht

‘Fijn Wonen’ in Parkwijk Lelystad

woningbouw 718

‘Fijn Wonen’ in Parkwijk Lelystad

In de nieuwe wijk Parkwijk in Lelystad worden na de zomer 27 nul-op-de-meter (NOM) woningen gerealiseerd volgens het concept Fijn Wonen. Dit is een innovatief woonproduct van ontwikkelaar en bouwer Van Wijnen. “Het gaat om middeldure huurwoningen voor de vrije sector die worden afgenomen door Amvest”, zegt directeur Menso Oosting van Fijn Wonen.

Wonen

Bouwen 134 woningen (koop / huur / appartementen / eengezinswoningen via projectmatig particulier opdrachtgeverschap (PPO)) aan de Lindelaan. Plan 'Parkwijk Lelystad'. Bewoners kunnen de woningen in het huur- en koopsegment grotendeels zelf ontwerpen, door middel van het Fijn Wonen concept van Van Wijnen. 27 vrijesector eengezinswoningen (huur) worden gebouwd t.b.v. Amvest. Fase 1 omvat 40 koopwoningen.

LELYSTAD | Gegund | € 10.000.000 - € 50.000.000

De woningen – ontworpen door Venster Architekten – verrijzen in Parkwijk, een autoluwe woonbuurt met ‘gezellige hofjes en knusse slenterstraatjes’ in het stadscentrum van Lelystad.

Bij zes van de 27 woningen wordt het energiegebruik zeer nauwkeurig gemonitord, zegt Oosting. De bewoners krijgen een dashboard waarop ze hun eigen energiegebruik kunnen volgen. Daarop staat te lezen hoeveel energie is opgewekt, maar bijvoorbeeld ook hoeveel liter water is gebruikt tijdens het douchen. Oosting: “Op deze manier krijgen mensen meer inzicht in hun gedrag als het gaat om energieverbruik, in de hoop dat ze zich er nog bewuster van worden.”

Betaalbaar, comfortabel en toekomstbestendig, dat zijn volgens Oosting de belangrijkste kenmerken van deze woningen. Snelheid in zowel het ontwikkelings- als bouwproces zijn gegarandeerd, met een sterke focus op Total Cost of Ownership. Ze zijn onder meer uitgerust met vloerverwarming en veel raampartijen. De woningen zijn gasloos en worden NOM-ready aangeleverd. Wat verder opvalt is de diversiteit aan woningen: geen één gevel is hetzelfde. Dat komt door de verschillende vormen, maar ook door grote variatie in kleurgebruik.

“Door de slimme productiemethode in eigen beheer zijn wij in staat om kwaliteit én keuzevrijheid te bieden voor een betaalbare prijs”, vervolgt de directeur. De woningen worden namelijk grotendeels fabrieksmatig vervaardigd. Van Wijnen beschikt over eigen fabrieken waar onder meer vloeren, wanden, kant-en-klare badkamers en installatiemodules worden gemaakt. “De kwaliteit is gegarandeerd, bovendien hebben we geen last van lange levertijden: we hebben alles in eigen hand. Dat is heel prettig en vooral efficiënt werken, zeker in deze tijd van veel vraag en af en toe een moeizaam aanbod.”

Half september zal Fijn Wonen starten met de grondwerkzaamheden. In slechts één dag wordt een woning casco wind- en waterdicht neergezet. “We bouwen verticaal, dus van woning naar woning”, aldus Oosting. Het leveren van kant-en-klare woningen voorkomt meerkosten.

In Parkwijk Lelystad worden in totaal circa 135 koop- en huurwoningen gebouwd. De toekomstige bewoners van deze wijk hebben veel inspraak in hoe hun woning en woonbuurt er komt te zien, onder meer door de inzet van Projectmatig Particulier Opdrachtgeverschap. Parkwijk is onderdeel van het stadshart van Lelystad.

Fijn Wonen heeft inmiddels circa 600 woningen op verschillende plekken in Nederland gerealiseerd. Binnenkort wordt ook gestart met de bouw van 50 woningen in Enschede en 39 woningen in Elburg.


Plaats: Lelystad
Opdrachtgever: Amvest BV
Ramingsgroep: 16 miljoen euro
Nummer: 304092


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl

Reageer op dit artikel