bouwbericht

Vier nieuwe woontorens langs kust Almere

woningbouw Premium 2939

Vier nieuwe woontorens langs kust Almere

Langs de kust bij Almere is TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep begonnen met de bouw van vier woontorens. Opdrachtgever is ontwikkelaar / belegger Amvest. In totaal gaat het om 337 appartementen: 142 koopwoningen, 107 vrije sector huur en 88 sociale huur. De sociale huurwoningen worden afgenomen door woningcorporatie De Alliantie. Naast appartementen wordt circa 7000 vierkante meter aan commerciële ruimte gerealiseerd. Verder komt er een parkeergarage met plek voor 876 auto’s. Klunder Architecten heeft drie woontorens ontworpen; de vierde woontoren is ontworpen door MoederscheimMoonen architecten.

Wonen

Bouwen 337 appartementen waarvan 142 koopappartementen / 107 vrije sector huurappartementen / 88 sociale huurappartementen / parkeergarage (876 plaatsen) / commerciële voorzieningen(7000m2) in het plan Duin, deelplan Kop Zuid. Gestart wordt met de bouw van de parkeergarage daarna volgen de woontorens, om de woontorens komen in de plint de commerciële voorzieningen. Het ontwerp is van Klunder Architecten echter 1 woontoren is ontworpen door MoederscheimMoonen architecten. Onderdeel van project 125366.

ALMERE | Uitvoering | € 50.000.000 - € 200.000.000

Onlangs is gestart met de verkoop van San Francisco, een van de vier woontorens. In deze toren komen 84 appartementen. Het gaat om drie- en vierkamerappartementen, met woonoppervlaktes tussen de 98 en 164 vierkante meter. Het is gelegen in Kop Zuid, het bedrijvige hart van DUIN. ,,San Francisco wordt een echte blikvanger aan het water’’, aldus Klunder Architecten. Het gebouw aan het strand straalt straks het vakantiegevoel uit. ,,Het heeft de allure van een luxe seaside residence.’’ Het gebouw als geheel is stervormig. Daardoor zijn er veel hoekappartementen, waarvan sommigen met aan drie kanten uitzicht. De verspringende raampartijen creëren volgens de architect ‘een dansend geheel’. De buitenkant is uitgevoerd in wit stucwerk.

De vier woontorens zijn onderdeel van het project DUIN. Als alles volgens planning verloopt, worden de eerste appartementen in de zomer van 2020 opgeleverd. Het project van de vier torens is in de zomer van 2021 afgerond.

DUIN staat voor een gebiedsontwikkeling in de kustzone van Almere Poort en beslaat circa 100 hectare. In een nieuw duinlandschap ontwikkelt Amvest – voor eigen rekening én risico – ongeveer 3000 woningen, horeca, hotels, winkels, zorgvoorzieningen, onderwijs, kantoren, wellness en leisure.


Plaats: Almere
Opdrachtgever: Amvest
Ramingsgroep: 57 miljoen euro
Nummer: 507773


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl.

Reageer op dit artikel