bouwbericht

Groene wijk op voormalig TNO-terrein Apeldoorn

woningbouw Premium 692

Groene wijk op voormalig TNO-terrein Apeldoorn

Met het leggen van de eerste vloerplaat van een woning is onlangs begonnen met de eerste fase van de bouw van Ugchelen Buiten, een nieuwe woonwijk in Apeldoorn. In deze nieuwe wijk, op de hoek van de Arnhemseweg en de Laan van Westenenk, worden in totaal 275 woningen gerealiseerd: van vrijstaande en geschakelde villa’s tot rij- en hoekwoningen en twee-onder-een-kappers. Bovendien worden acht boskavels uitgegeven. Bij het project zijn verschillende architectenbureaus betrokken: Mulleners + Mulleners, Bedaux de Brouwer, Roggeveen & Piso en Mix.

Wonen

Bouwen ca. 182 woningen op het vml. TNO-terrein gelegen op de hoek van de Arnhemseweg / Laan van Westenenk. Betreft fase 2 van project 'Ugchelen Buiten' (totaal 275 woningen). Het plan is in 2 fases verdeeld. Fase 2 is nog in ontwikkeling. Zie voor fase 1 project 520119.

APELDOORN | Initiatief | € 10.000.000 - € 50.000.000

D.W. Investments uit Tilburg is de ontwikkelaar van het project, Nikkels Bouwbedrijf uit Twello is aangetrokken als aannemer. In deze eerste fase worden 31 woningen gebouwd. D.W. Investments werkt vaker samen met het bouwbedrijf uit Twello, zegt directeur Hans de Wilde. “Nikkels is een familiebedrijf waar we al vele jaren mee samenwerken, het is een van de beste bouwers die ik ken.’’

Ugchelen Buiten verrijst op het voormalige TNO-terrein, aan de rand van de Veluwe, op de grens van Apeldoorn en Ugchelen. Het project ligt in de wijk Wernem. Deze wijk is omgeven door een bosstrook. De binnenstad van Apeldoorn ligt zo’n vier kilometer verderop. Het terrein is afgelopen maanden bouwrijp gemaakt. Ook zijn de contouren van de Zwaanspreng intussen zichtbaar, het water dat de nieuwe wijk zal omzomen. De Zwaanstreng is een kanaal en wordt gegraven om het Apeldoorns kanaal van water te voorzien.

De bebouwing van Ugchelen Buiten is gesitueerd rondom een groen plein met veel bestaande bomen. Dit plein vormt straks het hart van de wijk. Om een dorps klimaat te creëren, krijgen de huizen steile kappen.

De locatie staat bekend als het TNO-complex. Het onderzoekinstituut, met een hoofdkantoor in Delft, bouwde in 1964 een vestiging in Apeldoorn: op twee voormalige roggeakkers achter een oude boerderij. Uiteindelijk kwam hier een complex met paviljoens, die onderling verbonden waren door een carré op poten. In 2014 heeft TNO het complex verlaten, in 2017 zijn de gebouwen gesloopt.

Het is de bedoeling dat Ugchelen Buiten in het voorjaar van 2020 is afgerond.


Plaats: Apeldoorn
Opdrachtgever: Gemeente Apeldoorn / /D.W. Investments
Ramingsgroep: 30 miljoen euro
Nummer: 306916


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl.

 

 

Reageer op dit artikel