bouwbericht

Kop van Hoog op Leen Bakker-locatie Zwolle

woningbouw Premium 1392

Kop van Hoog op Leen Bakker-locatie Zwolle

Op de plek van de intussen gesloopte meubelwinkel Leen Bakker aan de Pannekoekendijk in Zwolle verrijst momenteel Kop van Hoog, een van de laatste nieuwbouwprojecten in de stadswijk Kamperpoort. Nijhuis Bouw is de ontwikkelaar en bouwer van het project, BDG Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Wonen

Bouwen, na sloop voormalig kantoorpand Leen Bakker, 75 appartementen (huur en koop) / ondergrondse parkeergarage aan de Pannekoekendijk / Hoogstraat / Nachtegaalstraat. Project 'Kop van Hoog'. Sloop is uitgevoerd door Boverhoff. De bouw van de kelderbak voor de parkeergarage is gestart. Installateurs bekend bij aannemer.

ZWOLLE | Uitvoering | € 5.000.000 - € 10.000.000

Kop van Hoog bestaat uit 39 koop- en 41 huurappartementen. Woningcorporatie Delta Wonen gaat de appartementen verhuren. Onder het complex komt een parkeergarage en zijn er bergingen. Op de begane grond is commerciële ruimte beschikbaar voor bijvoorbeeld een kapper, notaris, fysiotherapeut of andere dienstverlening, aldus Nijhuis.

Door de ligging vormt het complex – dat op het eerste gezicht uit meerdere bouwdelen bestaat – ‘een cruciale verbinding en een sleutelpositie in de stad’, aldus Wilco Scheffer van BDG Architecten. Hij heeft gekozen voor een rijke baksteenarchitectuur. De Toren, onderdeel van Kop van Hoog, gaat een markant herkenningspunt in de stad worden. De appartementen krijgen veel glas en ruime balkons. De twee optische torentjes vormen twee penthouses. Naast De Toren komt een lager gebouw, opgetrokken uit geelgekleurde baksteen. Dit gedeelte heeft een meer ‘industriële en pakhuisachtige sfeer’, aldus de architect. Dan zijn er nog de appartementen in de Hoogstraat, links achter De Toren. Deze appartementen geven volgens Scheffer een knipoog naar het verleden. ,,In de baksteen herken je de oude geveltjes. Ook de schaal van de straat komt zichtbaar terug.’’

Kop van Hoog is een van de laatste nieuwbouwprojecten in de Kamperpoort, volgens de gemeente Zwolle ‘een stoere stadswijk met karakter’. De wijk schurkt tegen het historische stadscentrum van Zwolle aan. Kamperpoort ontleent zijn naam aan de niet meer bestaande stadspoort aan de verbindingsweg tussen Zwolle en Kampen. De gemeente heeft er voor gekozen de herontwikkeling van de wijk ‘gefaseerd en organisch’ uit te voeren. Intussen is een flink aantal locaties in deze stadswijk herontwikkeld. Zo zijn op de locatie van de oude zeepfabriek van Fenix (later Dubro) woningen gekomen. De oude Vogeltjesbuurt aan de noordzijde van de wijk is gesloopt, om plaats te maken voor nieuwe woningen, een bioscoop, horeca, een supermarkt en een parkeergarage.

Kop van Hoog is naar verwachting medio 2019 klaar.


Plaats: Zwolle
Opdrachtgever: Nijhuis Bouw
Ramingsgroep: 10 miljoen euro
Nummer: 499096


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl.

 

Reageer op dit artikel