bouwbericht

De Vlietoevers: villawijkje aan de Vliet in Voorburg

woningbouw 1387

De Vlietoevers: villawijkje aan de Vliet in Voorburg

Op het voormalige terrein van de gemeentekwekerij en Initial-Hokatex aan het Westeinde in Voorburg is begonnen met de bouw van een nieuw villawijkje: De Vlietoevers. Initial-Hokatex was een chemische wasserij. Ouwehand Bouw is aangetrokken als hoofdaannemer.

Grond-, Weg-, en Waterbouw en energie

Bouwen, na sloop chemische wasserij 'Initial/Hokatex', 62 koopwoningen op het 'Hokatex-terrein' aan de Vlietoevers. Project 'Vlietoevers'. Boverhoff heeft de sloop uitgevoerd. Gasloos bouwen.

VOORBURG | Opgeleverd | € 5.000.000 - € 10.000.000

 

Het project bestaat uit 62 eengezinswoningen en ligt aan kanaal de Vliet, zegt Henk Jan Hollander van NL-development, samen met SP Fund ontwikkelaar van De Vlietoevers. ,,De woningen waren binnen mum van tijd uitverkocht’’, aldus Hollander. Het wordt volgens de projectontwikkelaar een volledig gasloze wijk. Een deel van de woningen krijgt een aanlegsteiger aan de Vliet. De Vlietoevers komt vlak tegen Middenburg aan te liggen, een monumentaal park.

Het project telt 7 villa’s, 10 verandawoningen, 8 twee-onder-een-kapwoningen en 37 herenhuizen in diverse types. De woningen hebben een woonoppervlak tussen circa 125 en 200 vierkante meter. Alle huizen hebben een eigen tuin, ook komt er een parkeergarage.

De woningen van De Vlietoevers zijn ontworpen door Diederik en Britta van Egmond van Van Egmond Architecten. De architectuur van het nieuwe wijkje is geïnspireerd op de parkachtige architectuur die volgens de architecten (broer en zus) veel voorkomt in luxe woonwijken van Voorburg, Wassenaar en Den Haag. De gevels zijn ‘statig en robuust’. Het gaat om ‘typische Hollandse woningen’ van twee lagen met een kap. De huizen worden gekenmerkt door grote raampartijen en zijn voorzien van een ruime kap. Er wordt gevarieerd met dakkapellen en dwarskappen die zijn aangekleed met houtaccenten. Erkers, luifels en veranda’s moeten voor variatie in het gevelbeeld zorgen. De architecten hebben gekozen voor een warme, bruinrode baksteen voor het metselwerk.

Ter hoogte van de haven komt een doorvaarbare brug. Het jaagpad langs De Vliet, dat door het plangebied loopt, krijgt een opknapbeurt. Het project is begin 2019 klaar.


Plaats: Voorburg
Opdrachtgever: NL-Development en SP Fund
Ramingsgroep: 6.2 miljoen euro
Nummer: 120733


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl.

Reageer op dit artikel