bouwbericht

Woonwijkje op plek oude raadhuis ‘s-Gravendeel

woningbouw 794

Woonwijkje op plek oude raadhuis ‘s-Gravendeel

Het Raadhof, zo heet het nieuwbouwproject op de locatie van het voormalige raadhuis aan de Korte Smidsweg in ’s-Gravendeel. Het project bestaat uit twintig eengezinswoningen: rijwoningen en twee- en drie-onder-een-kap woningen.

Wonen

Bouwen, na sloop voormalig gemeentehuis, 7 rijwoningen / 4 twee-onder-een-kap woningen / 9 drie-onder-een-kap woningen aan de Korte Smidseweg / Tulpstraat / Azaleastraat. Project 'Het Raadhof'. Duurzaam project vanwege zonnepanelen. Installateurs bekend bij aannemer.

'S-GRAVENDEEL | Opgeleverd | € 2.000.000 - € 5.000.000

Als gemeente is ’s-Gravendeel in 2007 samengevoegd met de gemeente Binnenmaas, met een gemeentehuis in Maasdam. Het raadhuis is daarmee in onbruik geraakt en heeft ruim zes jaar leeggestaan. Het voormalige raadhuis is dit voorjaar tegen de vlakte gegaan.

ABB Bouwgroep uit Sliedrecht is de ontwikkelaar van het project en gaat de woningen ook bouwen. RoosRos Architecten uit Oud-Beijerland is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen.

Lange voorgeschiedenis

Het project kent een lange voorgeschiedenis, zegt verkoopmanager Rianne van Vianen van ABB Bouwgroep. ,,Vooral omdat het om een project gaat in een bestaande woonwijk. Vanaf het allereerste moment hebben we met omwonenden, geïnteresseerden en andere belanghebbenden rond de tafel gezeten met de vraag wat zíj graag willen. Het gaat bovendien om een locatie waar je praktisch tegenaan rijdt als je het dorp in komt rijden.’’

Variatie in grootte en diepte

ABB Bouwgroep heeft ervoor gekozen om de vrijgekomen locatie niet helemaal vol te bouwen, aldus Van Vianen. ,,Het is een kleinschalig project, toch hebben wij er veel variatie in gebracht, onder meer door te variëren in grootte en diepte van de woningen, evenals de situering in het plan. Ook is gekozen voor afwisselende gevels.’’ De woningen krijgen bovendien grote ramen, frisse gevelstenen, sierelementen in de topgevels en zongerichte tuinen.

De woningen – verdeeld over zes blokken – gingen in de december in de verkoop, al vrij snel was zeventig procent verkocht. Van Vianen: ,,Ruim voldoende om te beginnen met bouwen. Op dit moment is overigens nog slechts een woning vrij.’’

ABB start deze week met de bouw van Het Raadhof. De bouwtijd neemt naar verwachting een halfjaar in beslag.


Plaats: ’s-Gravendeel
Opdrachtgever: ABB Bouwgroep
Ramingsgroep: 2.7 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel