artikel

Grotius groeit

woningbouw 427

In het centrum van Den Haag ontwikkelt Provast, in nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag, twee woontorens met 655 (sociale) huurappartementen, commerciële ruimten en een ondergrondse parkeergarage. De realisatie van project Grotius is in handen van een bouwcombinatie van bouwbedrijven Besix en J.P. van Eesteren.

Sinds de realisatie van het project begin van dit jaar van start ging, hebben de werkzaamheden zich voorname lijk ondergronds afgespeeld. De bouwkuip ligt maar op enkele meters afstand van enkele gebouwen, waaronder de Koninklijke Bibliotheek.

Voor de bouwkuip zijn 18 meter hoge damwanden de grond in gedrukt, op luttele meters van de belangrijkste boekencollectie van Nederland. Aan de andere zijdes zijn ze de grond in getrild met een hoogfrequent trilblok. De funderingspalen zijn de grond in geboord en dus niet geheid. Het betonwerk aan de fundatie is inmiddels in volle gang en verloopt voorspoedig.

Reageer op dit artikel