artikel

Fiscaal voordeel voor tochtvrije GND-deuren

woningbouw 161

Goede isolatie zorgt voor een prettig en comfortabel huis en een lagere energierekening. Toch is 3 op de 4 woningen in Nederland nog niet goed geïsoleerd. Deuren spelen een belangrijke rol in de isolatie. Tot 1 juli 2019 kunt u met fiscaal voordeel deuren vervangen.

Fiscaal voordeel voor tochtvrije GND-deuren

Een deur is maar gewoon een deur tot er tocht op de loer ligt. Bij grootschalige renovatie naar nul-op-de-meter wordt minimaal een 54 mm dikke deur toegepast. Ook voor nieuwbouw is de BENG-eis duidelijk.

Het contrast met regulier onderhoud van woningen of upgrade naar energielabel B is echter groot. In veel gevallen wordt bij vervanging van de deuren, of het nu gaat om de voor-, tuin- of balkondeur, een 38 mm dunne deur teruggeplaatst. Een beter isolerende 54 mm dikke deur tocht veel minder en presteert ook beter op het gebied van inbraak en geluidsisolatie.

Het maakt de woning een stuk prettiger en comfortabeler voor de bewoners. Dit zal ook leiden tot een vermindering van de tochtklachten. Bovendien wordt met een minimale investering voldaan aan de langetermijndoelstelling om woningen allemaal goed te isoleren.

NBD Productinformatie

NBD Productinformatie
Fiscaal voordelig
Tot 1 juli 2019 kan je dus met fiscaal voordeel investeren in het verduurzamen van onder andere sociale huurwoningen. Door de energieprestatie met minimaal 3 stappen op de Energie-Index te verbeteren profiteert je van fiscaal voordeel. De nieuwe heffingsvermindering voor verduurzaming is onderdeel van de maatregelen uit het Belastingplan 2019. Meer informatie: Kamerbrief sluiting RVV Verduurzaming.

Herkenbaarheid
Zeker weten dat de deur aan alle normen voldoet? Dan zijn GND deuren al snel een veilige keuze. Deuren van bij GND aangesloten fabrikanten zijn te herkennen aan het garantie- en zekerheidslabel in de hangzijde van de deur. Daarmee zijn eenvoudig de afkomst en prestaties op het gebied geluid-, brand-, rook- en inbraakwerendheid van de deur en kozijn te controleren. Uitgebreide informatie over de GND-zekerheidsklassen®, thermische isolatie en luchtdichtheid, leest u op www.gnd.nl.

Reageer op dit artikel