artikel

Vloeren: levertijden kunnen oplopen tot 20 weken

woningbouw 1171

Vloeren: levertijden kunnen oplopen tot 20 weken

Vandaag besteld, morgen in huis, geldt voor vloeren allang niet meer. De levertijden kunnen oplopen tot maar liefst 20 weken, laten vloerenproducenten aan Cobouw weten.

“Het ligt er natuurlijk aan over wat voor soort vloeren we praten, maar voor ribcasettevloeren, die we het meest leveren bij de bouw van huizen, spreken we over een vertraging van minimaal 12 weken. Maar er zijn ook vloeren bij van 20 weken”, laat een vloerenproducent weten, die niet met naam en toenaam in de krant wil. “Ik krijg soms paniekbelletjes van bouwers. Zij hebben afspraken met opdrachtgevers en die willen niet naar dit verhaal luisteren. Ik denk dat dit komend jaar nog veel erger gaat worden. Ik denk dat we nu nog aan het begin staan en dat echte drama’s nog moeten komen.”

Hendrik Ruys, directeur van Ruys vloeren, bevestigt dat de levertijden van vloeren flink zijn opgelopen sinds de crisis. Hij spreekt over zo’n 6-10 weken.

 

Reageer op dit artikel