artikel

Naaldhout: geen schaarste, wel opgelopen levertijden

woningbouw Premium 491

Naaldhout: geen schaarste, wel opgelopen levertijden

Volgens Paul van den Heuvel, directeur van Koninklijke Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen is er geen schaarste aan naaldhout in het algemeen. De levertijden voor bewerkingen en van houtproducten zijn wel opgelopen door de grote vraag vanuit de bouw.

“Producenten en de houtverwerkende industrie hebben een overvolle orderportefeuille, met als resultaat opgelopen levertijden. De voorraden naaldhout bij de houthandel zijn door de grote vraag niet overmatig groot, maar de aanvoer vanuit de productielanden is prima. De aanvoer kan een paar dagen uitlopen door de grote Europese en wereldwijde vraag naar naaldhout – waardoor de klant wellicht iets langer moet wachten – maar van schaarste is geen sprake”, laat hij weten.

Reageer op dit artikel