artikel

Kozijnen: levertijden van zo’n 2/3 maanden

woningbouw Premium 542

Kozijnen: levertijden van zo’n 2/3 maanden

Er is geen tekort aan kozijnen, maar kozijnenleveranciers hebben wel last van de drukte op de markt. De levertijden lopen hierdoor zeker op, stelt Albert Zegelaar, directeur van branchevereniging VKG.

“Het ligt er natuurlijk aan wat er besteld wordt, maar levertijden van 2 tot 3 maanden zijn niet ongebruikelijk. Soms zijn ze zelfs nog langer. In de crisis waren de levertijden maximaal zes weken.” Volgens Zegelaar is de bouw ‘altijd verwend geweest’. “Als je een bank besteld bij een woonwinkel, zit je ook aan lange levertijden vast. Dat is helemaal niet zo gek.”

Zegelaar verwacht, in tegenstelling tot veel andere partijen in de branche, dat de oplopende levertijden binnenkort zullen afvlakken. “In de loop van volgend jaar wordt het denk ik minder. Kozijnenfabrieken zijn maatregelen aan het treffen om te zorgen voor genoeg productie, waardoor de situatie snel stabiliseert. Bovendien zal de bouw ook minder hard gaan groeien.”

Reageer op dit artikel