artikel

Isolatiemateriaal: vooral tekort aan PIR-schuim

woningbouw Premium 801

Isolatiemateriaal: vooral tekort aan PIR-schuim

Als je André van den Engel, adjunct directeur van branchevereniging Vebidak, vraagt welke materialen bij de bouw van platte daken vooral een tekort is, is hij heel duidelijk: isolatiemateriaal. En dan vooral PIR-schuim.

“Uit mijn bronnen hoor ik dat de levertijden kunnen oplopen tot drie maanden, soms zelfs nog wel langer. Dit is al sinds het tweede kwartaal dit jaar aan de gang. Vooral deze zomer hadden bouwers hier erg veel last van. Voor deze periode waren de levertijden enkele dagen. Dat is dus een heel verschil”, stelt hij.

De langere levertijden hebben volgens hem vooral in de zomer voor veel problemen gezorgd. “In de lopende offertes waren de uitlooptijden en ook de duurdere prijzen toen nog niet doorberekend. Bouwers kregen daardoor veel problemen met opdrachtgevers. Nu speelt dit nog steeds wel, maar er wordt in nieuwe offertes wel meer rekening mee gehouden.”

Reageer op dit artikel