artikel

Glas: geen tekort, wel opgelopen levertijden

woningbouw Premium 563

Glas: geen tekort, wel opgelopen levertijden

Er is geen sprake van een glastekort, maar de levertijden van glas zijn sinds de crisis wel langer geworden, stelt Cor Wittekoek, secretaris vakgroep GBO van Bouwend Nederland.

“In de crisis werd glas in zo’n 1 à 2 weken geleverd. Nu is dat in zo’n 2 à 3 weken. Deze levertijden zijn overigens nog vrij kort, als je het vergelijkt met de levertijden die golden voor de crisis. Een maand was toen geen uitzondering”, stelt hij. Wittekoek snapt dat in de beleving van de bouwers levertijden erg lang lijken, maar dat valt volgens hem dus erg mee.

Wittekoek denkt dat de levertijden de komende tijd nog wel eens kunnen gaan oplopen. Dit komt volgens hem vooral omdat de vraag naar specialistisch glas toeneemt. “Dit gaat dan niet om levertijden van maanden, maar misschien wel om een weekje.”

De levertijden voor isolatieglas zijn ook zo’n 2 tot 3 weken, maar deze kunnen in de toekomst nog wat gaan oplopen, verwacht Wittekoek. “De prijzen voor deze glassoort zullen waarschijnlijk wel toenemen”, stelt hij. “Dit komt vooral omdat de prijzen van grondstoffen sterk zijn gestegen en vanwege de toegenomen vraag naar isolatieglas.”

 

Reageer op dit artikel