artikel

Dakpannen: branche komt er genadig vanaf

woningbouw 770

Dakpannen: branche komt er genadig vanaf

De levertijden voor dakpannen zijn niet langer dan een week. Producenten en brancheverenigingen merken ook de drukte op de markt, maar stellen dat de dakpannenbranche er genadig vanaf komt.

Zo laat Jules Voogt, verkoper van Luijtgaarden weten nog genoeg voorraden te hebben liggen. “Van collega’s hoor ik wel verhalen over langere levertijden, maar die zijn nooit langer dan een week.” Ook bij Monier zijn de levertijden, ondanks de drukte op de markt, over het algemeen niet langer dan normaal.  “Ze lopen dus niet de spuigaten uit”, stelt directeur verkoop Bert de Ru. “Natuurlijk merken we dat de markt blijft aantrekken, maar wij trachten te plannen naar behoefte.  De dakpannenbranche heeft wel vaker te maken gehad met pieken en dalen. We hebben daarvan geleerd en ons productieproces flexibeler ingericht. Daar profiteren we nu van.” Wienerberger ziet ook de tekorten op de markt, maar laat weten dat het hen niet treft.

Truus Remkes, algemeen beleidsmedewerker van branchevereniging Het Hellende Dak, vult nog aan dat dakmaterialen pas nodig zijn in de tweede fase van een project. “Daarom is er nog genoeg tijd om te kunnen leveren.”

Reageer op dit artikel