artikel

Buitendeuren: ‘levertijden vallen nog mee’

woningbouw 420

Buitendeuren: ‘levertijden vallen nog mee’

Deurenfabrieken Suselbeek en Van der Plas merken de drukte in de markt, maar stellen dat het bij de levering van deuren ‘nog wel mee valt’.

“Bij collega’s zie ik de levertijden oplopen tot soms wel tien weken. Maar bij ons is dit niet het geval. Wij hebben levertijden van vier weken en dat is altijd al zo geweest. Dat komt omdat we 60 vaste klanten hebben en we die houden. We nemen niet meer opdrachten aan. Collega’s doen dit wel en daardoor lopen bij hen de levertijden op”, legt algemeen directeur Hendrikus Dannenberg uit.

Deurenfabriek van der Plas probeert de levertijden op drie weken te houden, laat Vincent van de Vlie, voorzitter sectie buitendeuren weten. “We hebben minder ruimte dan we ooit hadden. Maar de levertijden bij deuren lopen minder hoog op dan andere materialen in de markt. Dit komt omdat deuren achterin het productieproces van een huis zitten. Deuren hoeven vaak pas als een van de laatste zaken geleverd te worden”, verklaart hij.

Reageer op dit artikel