artikel

Voor het laatst bouwen in de uiterwaarden

woningbouw 747

Zijlstra Infra uit Giessen is bijna klaar met een grote klus in de uiterwaarden van de Afgedamde Maas bij Veen. Woningbouwproject Waterfront de Veene is de laatste uitbreidingslocatie in de uiterwaarden.

Het project is compleet voorbereid door Zijlstra, zowel qua engeneering, terreininrichting als realisatie. Het ontgraven van de complete waterpartij is in volle gang en de verbinding met de Afgedamde Maas wordt eind juli gerealiseerd. Met ongeveer  97000 kuub grondverzet, 432 meter berlinerwanden, 600 meter houten damwanden, de aanleg van de riolering en de verhardingen en de groenvoorziening heeft Zijlstra er een flinke klus aan gehad.

Opdrachtgever BVK2 start na de bouwvak met de bouw van woningen op 26 kavels in het Brabantse Land van Heusden en Altena. Bijna alle kavels krijgen een eigen insteekhaven, voor de overige huizen komt er een algemene haven. Toekomstige bewoners hebben een directe toegang tot de Afgedamde Maas.

Uw foto als XL?

Reageer op dit artikel