nieuws

Zonnepanelen-leverancier AZ-stadion: dak was wél op panelen berekend

utiliteitsbouw 2513

Zonnepanelen-leverancier AZ-stadion: dak was wél op panelen berekend
Het terrein van het AZ-stadion is dicht voor publiek.

Sunprojects, de leverancier van de zonnepanelen op het dak van de tribune van AZ, weerspreekt in een videofilm te hebben gezegd dat het dak niet berekend was op de last van de in 2015 aangebrachte zonnepanelen.

Het zonnepanelenbedrijf reageert in een bericht op zijn website voor het eerst op de schade aan het AZ-stadion. Aanleiding is een nieuwsbericht van de Telegraaf, waarin stond dat het dak van het stadion niet berekend was op de zonnepanelen. De krant had een promotievideo opgedoken van Sunprojects dat na de gedeeltelijke instorting van het dak verwijderd was.

De commercieel directeur van Sunprojects vertelde in die video dat er bij het aanbrengen van de zonnepanelen “een aantal uitdagingen” was. ”Waaronder de constructie, die was uiteraard niet berekend op zonnepanelen. Maar samen met onze leveranciers hebben we hiervoor een oplossing bedacht en zijn de zonnepanelen alsnog op het dak geplaatst.”

‘Video gaat over onderconstructie panelen’

Sunprojects zegt dat de video verkeerd wordt uitgelegd. “Deze opmerking ziet echter specifiek toe op de PV-onderconstructie en de wijze waarop de zonnepanelen met het montagesysteem destijds in 2015 op het dak van het AFAS-stadion door Sunprojects zijn bevestigd”, schrijft Sunprojects. Het bedrijf doelt niet op de bouwkundige aspecten van het stadiondak.

Volgens Sunprojects zijn in 2015 zonnepanelen geïnstalleerd “na een uitgebreid traject van voorbereidingen en onderzoek door de betrokken partijen”.

Sunprojects aanwezig bij eerste schouw

Algemeen directeur Hans Lambrechts van Sunprojects zou zaterdagavond 10 augustus en zondag 11 augustus met verschillende experts ter plekke zijn geweest voor een schouw en het eerste onderzoek naar de dakschade.

Reageer op dit artikel