nieuws

Alkmaar publiceert constructietekening en andere documenten rond bouw AZ-stadion

utiliteitsbouw 4072

Alkmaar publiceert constructietekening en andere documenten rond bouw AZ-stadion
Constructief model van het AZ stadion

De gemeente Alkmaar heeft een speciale webpagina aangemaakt met relevante gemeentelijke documenten rond de bouw van het stadion. 

Dat meldt de gemeente. Op de website zijn constructietekeningen te zien en de bouwvergunningen te bekijken. Ook zijn de onderzoeksrapporten en memo’s gepubliceerd over de brandveiligheid, die veel beroering gaven 2006.

De website over de bouw van het AZ-stadion is hier te bekijken.

Royal HaskoningDHV verwacht eind augustus een tussenrapportage af te ronden naar het instorten van de dakconstructie van het AZ-stadion. Het ingenieursbureau voert op dit moment een “non-destructief” onderzoek uit naar de niet ingestorte dakdelen en de veiligheid van het dak, laat AZ weten.

Onderzoeksraad: ‘Dit kunnen we niet accepteren’

Dinsdag meldde de Onderzoeksraad voor de Veiligheid een uitgebreid onderzoek naar de achterliggende oorzaken uit te voeren. De nieuwe voorzitter van de raad, Jeroen Dijsselbloem, vindt dat de bouw te vaak dezelfde fouten maakt. “Ik vind dat in een land als Nederland dit eigenlijk niet mag voorkomen, dat een zo groot en openbaar toegankelijk gebouw ineens instort. Dat kunnen we in Nederland niet accepteren.”

Reageer op dit artikel