nieuws

Wouters Schijndel bouwt reusachtig distributiecentrum voor Zalando

utiliteitsbouw 1307

Wouters Schijndel bouwt reusachtig distributiecentrum voor Zalando
Wouter Schijndel bouwde in 2012 in Utrecht een groot magazijn voor PepsiCo.

Bouwbedrijf Wouters uit Schijndel gaat het megadistributiecentrum voor Zalando bouwen. In Bleiswijk komt een gebouw van 140.000 vierkante meter met ruimte voor 16 miljoen pakketten.

Dat bevestigt ontwikkelaar Somerset Capital Partners. De bouw is deze maand begonnen en de eerste pakketten worden naar verwachting in de zomer van 2021 vanuit Bleiswijk geleverd. Zalando wil vanuit Bleiswijk klanten in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk bereiken.

Bleiswijk is gekozen vanwege de gunstige geografische locatie, met nabijheid van de snelweg A12 en de ligging in het hart van de dichtbevolkte Randstad. De reuzachtige doos komt op de plek waar voorheen FloraHolland huiste.

Brabantse aannemer bouwde veel distributiecentra

Wouters Schijndel is een kleine utiliteitsbouwer dat veel distributiecentra bouwt. Het jaarverslag meldt dat het bedrijf acht werknemers heeft. Het bedrijf bouwde dit jaar distributiecentra van Mainfreight,  een logistieke dienstverlener uit Nieuw-Zeeland, en fonQ, een woonwinkel.

Het distributiecentrum zal high tech ingericht worden en zal op termijn 1.500 mensen aan een baan helpen, belooft Zalando. De internetwinkel zal 200 miljoen euro investeren in logistieke benodigdheden en vernuftigheden

Te veel risico?

Het distributiecentrum zal worden voorzien van zonnepanelen op het dak. Het streven is om de BREEAM-NL-score ‘very good’ te krijgen.

Welke contractvorm voor het gebouw in Bleiswijk wordt toegepast, is onduidelijk. Een bouwer die ook geïnteresseerd was in de opdracht constateerde na het bestuderen van de projectinformatie dat het werk te risicovol is. Daarom besloot het bedrijf, dat ervaring heeft met logistieke centra, om zich niet in te schrijven.

 

Reageer op dit artikel