nieuws

Techniekbranche hekelt sollicitant met linkerhanden

utiliteitsbouw 632

Techniekbranche hekelt sollicitant met linkerhanden

Het wemelt misschien van de vacatures. Dat betekent niet dat techniekbedrijven op Jan en Alleman zitten te wachten. Sterker nog: een op de drie ergert zich kapot aan onbekwame sollicitanten, blijkt uit een onderzoek van een groot technisch opleidingscentrum.

ROVC, marktleider op het gebied van trainingen en opleidingen voor technisch Nederland, ondervroeg 1200 bedrijven. Wat blijkt? Ondanks de aanhoudende vraag naar personeel hechten verreweg de meeste bedrijven niet aan kwantiteit, maar aan kwaliteit.

Bedrijven storen zich ook aan het imago van de sector. Een op de drie vindt dat het imago echt beter moet. Twintig procent van de ondervraagden irriteert zich aan de onderlinge strijd om personeel.

Opleiding

John Huizing, directeur bij ROVC, meent dat opleiders ook aan de bak moeten. “Het wordt steeds duidelijker dat het aan kwaliteit ontbreekt. In de praktijk worden vaak andere vaardigheden verwacht dan in opleidingen aan bod komen. Het streven moet dus zijn om het onderwijs en de praktijk meer op elkaar aan te laten sluiten.”

Het hele rapport is hier te lezen.

Reageer op dit artikel