nieuws

Strukton krijgt verbouwing tijdelijke Tweede Kamer gegund

utiliteitsbouw 1834

Strukton krijgt verbouwing tijdelijke Tweede Kamer gegund
Entree Tijdelijke Tweede Kamer (artist impression: Rijksvastgoedbedrijf/Zecc Architecten)

Strukton gaat de ‘apenrots’, het oude ministerie van Buitenlandse Zaken ombouwen tot tijdelijke huisvesting voor de Tweede Kamer. Het Riksvastgoedbedrijf heeft onlangs het contract gegund.

Ondanks dat nog een stevige ruzie woedt over de renovatie van het Binnenhof zelf, gaan de voorbereidingen voor de verbouwing gestaag verder. Strukton Worksphere is gecontracteerd voor de verbouwing van markante pand aan de Bezuidenhoutseweg 67.

Veilig, representatief en passend

Opdrachtgever Rijksvastgoedbedrijf heeft geëist dat “deze locatie veilig, representatief en passend is voor gebruik gedurende de renovatie van het Binnenhof. Strukton Worksphere realiseert onder meer een publieksentree, commissiezalen en de plenaire zaal van de Tweede Kamer.” Het project moet in de zomer van 2020 klaar zijn voor gebruik en zal dan vijf jaar dienst doen als parlement. Strukton is van plan “slimme keuzes te maken op het gebied van hergebruik.” Om de grote aantallen bezoekers goed en veilig te kunnen ontvangen wordt voor de tijdelijke huisvesting van de Tweede Kamer een aparte publieksentree gerealiseerd. Deze entree wordt gemaakt aan de stationszijde.

Geheime procedure

De tenderprocedure en het contract vallen onder de geheimhouding van het gehele project. Het is de bedoeling ook voor de renovatie van het Binnenhof zelf nog dit jaar bouwers te contracteren.

Voor de ombouw van de tijdelijke locaties staat 50 miljoen euro op de begroting, maar daarvoor moeten ook het kabinet en de Eerste Kamer vijf jaar een ander onderkomen krijgen.

Hal Tijdelijke Tweede Kamer, Bezuidenhoutseweg 67 in Den Haag – Artist Impression
©Rijksvastgoedbedrijf/Zecc Architecten

Reageer op dit artikel