nieuws

Intensieve samenwerking voor datacenters

utiliteitsbouw Premium 351

Intensieve samenwerking voor datacenters

Installateur Unica is een vaste samenwerking aangegaan met de Duitse firma Rittal voor de inrichting en onderhoud van datacenters. De bedrijven gaan al in de verkoopfase samen optrekken.

Rittal is een wereldwijd opererend fabrikant van industriële en ICT-behuizingen. Voor de datacenters levert de firma vooral passieve onderdelen, zoals kastsystemen, stroomverdelingssystemen, systeemklimatisering en monitoring. Bij voorkeur werkt het samen met een selecte groep partners en toeleveranciers.

Groeimarkt liefst benaderen met vaste partners

De afgelopen vijftien jaar kwamen Unica Datacenters en Rittal elkaar al veel tegen bij projecten. Unica tekende vaak voor de engineering, bouw, inbedrijfsstelling en onderhoud van de centra. Die samenwerking wordt nu geïntensiveerd en krijgt een vaste vorm. Marcel Pol van Rittal: “Voor ons is het een logische stap om de samenwerking met verder uit te bouwen.  Voor de komende jaren staat er zo’n 184.000 m2 aan vloeroppervlak gepland in nieuw te bouwen multi-tenant datacenters. Deze enorme groeimarkt treden we het liefst tegemoet met een vaste partner met expertise.”

11.000 medewerkers in 60 landen

Rittal is is actief in meer dan zestig landen en telt in totaal 11.000 medewerkers. Unica Datacenters  is al bijna 25 jaar actief op dit deel van de installatiemarkt.

Reageer op dit artikel