nieuws

Zieltogend bedrijventerrein Rivium wordt hippe woonwijk met vijfduizend woningen

utiliteitsbouw 1462

Zieltogend bedrijventerrein Rivium wordt hippe woonwijk met vijfduizend woningen

Het zieltogende bedrijventerrein Rivium in Capelle aan den IJssel wordt verbouwd tot een woonwijk met 5000 huizen. Een deel van de kantoorgebouwen wacht transformatie, de rest gaat tegen de vlakte.

Het bedrijventerrein van 31,7 hectare aan de rand van Rotterdam kampt met veel leegstand. Van het totale kantooroppervlak van 260.000 vierkante meter is slechts zo’n 100.000 vierkante meter verhuurd. Dat moet in 2030 totaal veranderd zijn. De gemeente Capelle aan den IJssel wil er een hippe woonwijk van maken met koffietentjes, supermarkten en sportscholen. Er komt plek voor zo’n 9000 bewoners. De mix van huur- en koopwoningen die op Rivium is voorzien is vooral bedoeld voor starters, professionals en studenten van de nabijgelegen Erasmus Universiteit.

Onlangs zijn al de eerste 111 studioappartementen opgeleverd in een getransformeerd kantoorgebouw. Dit jaar gaat de sloop van de eerste kantoorgebouwen van start. Binnen twee jaar moeten op de plaats daarvan nieuwe woontorens staan. Die mogen tot 25 woonlagen hoog worden.

De bestaande leegstaande kantoorblokken zijn inmiddels opgekocht door vier projectontwikkelaars. De gemeenteraad beslist voor de zomer over de precieze invulling van het gebied.

Reageer op dit artikel