nieuws

Velux bundelt activiteiten voor utiliteitsbouw

utiliteitsbouw Premium 320

Velux bundelt activiteiten voor utiliteitsbouw

De recente overnames van een Amerikaanse en Duitse dakramenproducenten  leiden bij Velux tot oprichting van een aparte divisie die zich exclusief richt op de utiliteitsbouw.

De nieuwe divisie presenteert zichzelf komende week op de Bouwbeurs onder de naam Velux Commercial. Hij vloeit rechtstreeks voort uit de overname van de Duitse JET-groep vorig jaar oktober. Iets eerder nam het ook de Amerikaanse leverancier Wasco over en keerde het Deense Vitral terug onder de vleugels van Velux.  Gebundeld richten deze bedrijven zich op de ontwikkeling van modulaire lichtstraten en lichtkoepels voor industriele platte daken. Wat de Deense dakramenproducent al meer dan 75 jaar doet in de woningbouw, gaat het dus nu ook actiever doen in grote commerciele gebouwen:  overvloedig daglicht en frisse lucht naar binnen brengen.

Twee marktsgementen

Bij de marktbenadering onderscheidt Velux Commercial een tweedeling in de utiliteitsmarkt. Aan de ene kant is de architecturale beglazing, waarbij architecten een belangrijke rol spelen bij de keuze voor ramen van glas of acryl, en industriële platte daken. Aan de andere kant is er de markt van industriële platte daken. Dit segment bestaat vrijwel volledig uit oplossingen met acryl, zoals koepels, lichtstraten en rook- en luchtventilatiesystemen. De twee segmenten zijn wezenlijk anders wat betreft klantengroepen en verkoopprocessen. Met modulaire lichtstraten is Velux duidelijk aanwezig in het segment van de architecturale beglazing, terwijl de voormalige Jet-groep marktleider is in de markt voor industriële platte daken. Velux Commercial bestrijkt beide segmenten.

Bedrijven gestaag verder samengevoegd

Voorlopig gaan de vier bedrijven die zijn samengebracht in  Velux Commercial verder op vertrouwde voet.  Maar de activiteiten worden de komende jaren verder samengevoegd en geïntegreerd.  De Jet-groep werd in 1970 opgericht. Het hoofdkantoor staat in het Duitse Hüllhorst. JET telt zo’n 800 werknemers die vooral actief zijn in Noord-Europa. De groep beschikt over zes fabrieken in vier landen: Nederland, Duitsland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk.

 

Reageer op dit artikel