nieuws

Vijf opmerkelijke bouwprojecten: bioscopen

utiliteitsbouw Premium 762

Vijf opmerkelijke bouwprojecten: bioscopen

Uit de database van Bouwberichten.nl dit keer weer een selectie van vijf opmerkelijke bouwprojecten. Met de kerstfilms in aantocht nemen we dit keer vijf bioscoopprojecten onder de loep.

1.Pathé Bioscoop te Leeuwarden

Bouw van een Pathé Bioscoop (foto boven) met zeven zalen (ca. 1.000 zitplaatsen) op de locatie van de voormalige parkeerkelder van het Paleis van Justitie (‘Paleisslurf’) aan het Harmonieplein/Zaailand, Ruiterskwartier tussen Schouwburg de Harmonie en het Paleis van Justitie. De funderingspalen zitten al in de grond. De controle van de funderingspalen is ook afgerond, maar de bouw is nog niet gestart. De bouwkosten van het project zijn gestegen. Pathé is aan het kijken hoe de kosten omlaag gebracht kunnen worden. Wanneer de bouw weer start is voorlopig niet bekend.

De Geus in Leiden

2.De Geus te Leiden

Bouwen, na sloop van het YNS-blok (Jumbo Supermarkt/Studentenwoningen), van 85 appartementen/congresruimte/horeca/bioscoop met acht zalen/ondergrondse parkeergarage aan het Stationsplein/Stationsweg. Project ‘De Geus’. Gesprekken met aannemer zijn gaande, maar nog niet definitief.

Bioscoopproject in Roosendaal

3.City Cinema te Roosendaal

Bouwen van een bioscoop (zes zalen)/grand café/2 bedrijfswoningen op het braakliggend terrein tussen het politiebureau/schouwburg De Kring/winkelcentrum De Biggelaar aan de Nieuwstraat. Project loopt vertraging op wegens bezwaren. Architect vormt samen met de aannemer het bouwteam voor dit project.

Bioscoop in Enschede

4.Vue Cinemas te Enschede

Herontwikkelen (7.000 m2)/uitbreiden (2.000 m2) van het voormalige postkantoor tot een bioscoop met negen zalen/horeca (1.000 m2)/kantoorruimte inclusief winkels (3.750 m2) aan de Boulevard 1945. Bestemmingsplan is in procedure. DO wordt uitgewerkt. Start bouw staat gepland voor 2e kwartaal 2019.

Bioscoop in Amsterdam-Noord

5.Euroscoop te Amsterdam

Bouwen van een Euroscoop bioscoop met 12 zalen/horecavoorzieningen/parkeergarage voor  auto’s en fietsen in winkelcentrum Boven ’t Y aan het Buikslotermeerplein.

Meer soortgelijke projecten

Meer soortgelijke projecten

Reageer op dit artikel