nieuws

BAM pakt groot deelcontract verbouwing Paleis het Loo

utiliteitsbouw Premium 2632

BAM pakt groot deelcontract verbouwing Paleis het Loo

Opnieuw is een groot bouwcontract voor de uitbreiding en renovatie van museum Paleis het Loo in Apeldoorn gegund. BAM Bouw en Techniek gaat de entreepaviljoens en vleugels vernieuwen en verbouwen. Ook maakt de bouwer de ondergrondse uitbreiding verder af.

Dat heeft het Bunnikse bouwconcern vrijdag bekendgemaakt. Welk bedrag met het deelcontract gemoeid is, is niet naar buiten gebracht. Maar volgens eerder berichten zou het gaan om ongeveer 55 miljoen.

Paleis het Loo wordt komende jaren ingrijpend verbouwd en uitgebreid. Begonnen is met bouw van de ondergrondse betonnen bouwkuipen, constructies en funderingen. Een klus die vorige jaar al voor 30 miljoen werd gegund aan VolkerWessels-dochter Volker Staal en Funderingen (VSF).

BAM zal op basis van de opgeleverde bouwkuip de definitieve constructie voor de ondergrondse nieuwbouw op zich nemen. De bouwer zal daarna bovendien zorgdragen voor de afbouw.

BAM gaat ook werkzaamheden aan vleugels coördineren

Daarnaast treedt BAM op als coördinerend bouwer voor de werkzaamheden aan de vleugels. “Met ons coördinatieteam ontzorgen wij de uitvoering van zowel de renovatie als nieuwbouw aan Paleis Het Loo”, laat directeur Rolf Abbringh van BAM Bouw en Techniek weten. “We zetten bijvoorbeeld BIM in om met virtueel bouwen de raakvlakken met de betrokken partners te beheersen. We zijn er trots op aan dit unieke, eervolle project te werken.”

Als alles medio 2021 af is zal er onder de Bassecour van Paleis het Loo een vijf meter hoge museumruimte liggen die de vleugels en het hoofdgebouw van het paleis met elkaar verbindt. De ondergrondse ruimte is ingedeeld met een entreegebied voor museumpubliek, een Grand Foyer en vier tentoonstellingszalen. Dankzij een glazen plafond krijgt de ondergrondse uitbreiding een bijzondere lichtinval.

Totale verbouwing begroot op 123 miljoen

De totale verbouwing van het paleis is begroot op 123 miljoen euro. Begin dit jaar werd bekend dat Heijmans de werktuigbouwkundige installaties gaat vernieuwen en uitbreiden. Dat deelcontract heeft een waarde van bijna 10 miljoen euro.

Reageer op dit artikel