nieuws

Vijf opmerkelijke bouwprojecten: distributiecentra

utiliteitsbouw Premium 1507

Vijf opmerkelijke bouwprojecten: distributiecentra

In de reeks opmerkelijke bouwprojecten van Bouwberichten.nl dit keer vijf distributiecentra.

1. Businesspark ML te Echt-Susteren (foto boven)

Het bouwen van een distributiecentrum op Businesspark ML (ca 85.000 m2) aan de A2 nabij de A73, met mezzanineruimtes van 14.000 m2/kantoren 2000 m2/81 laaddocks/500 parkeerplaatsen. Het dak wordt geheel belegd met zonnepanelen/optimale isolatiematerialen voor daken en wanden/toepassing van drievoudig isolatieglas. Het traject voor een omgevingsvergunning is gaande. De startdatum is nog niet definitief.

2. Campus A58 te Roosendaal

Bouwen van een distributiecentrum met 10 units verdeeld over 2 gebouwen (variërend van 9.450m2 tot 13.000 m² – in totaal gaat het om 115.000 m2)/kantoor (13.800 m2)/aanleggen 116 parkeerplaatsen voor vrachtauto’s/320 parkeerplaatsen voor personenauto’s op bedrijventerrein Majoppeveld Noord aan de Zwaanhoefstraat 2. Project ‘Campus A58’. Eind januari 2017 werd het terrein opgeleverd aan Logistics Capital Partners. Vanuit de omgeving is er bezwaar ontstaan, in september buigt een onafhankelijke bezwarencommissie zich erover.

Distributiecentrum Roosendaal

3. Eekhoorn Dutch Furniture te Hoorn

Bouwen van een distributiecentrum voor ‘Eekhoorn Dutch Furniture’ met o.a. een kantoor/Experience Center op bedrijventerrein Zevenhuis aan de Westfrisiaweg.

Distributiecentrum Hoorn

4. XL Businesspark Twente te Almelo

Bouwen van een bedrijfspand met logistiek distributiecentrum (100.000m2)/kantoren (3.000m2)/experience centrum (7.000m2)/shop voor met name accessoires (1.500m2) op XL Businesspark Twente aan de Darwin.

Meer distributiecentra

Meer distributiecentra

5. Food-distributiecentrum Plus te Tiel

Bouwen van een food-distributiecentrum Plus Supermarkt op het bedrijventerrein ‘Medel’. De huidige distributiecentra (Haaksbergen/Middenbeemster/Hendrik Ido Ambacht/Ittervoort) worden samengevoegd in dit distributiecentrum. Het bestemmingsplan ligt ter beoordeling bij het Europese Hof van Justitie; uitspraak wordt 7 november verwacht. Hierna gaat de Raad van State aan de slag met alle bestemmingsplannen waarin de PAS-regeling gebruikt wordt. De hoop is dat er begin 2019 een uitspraak is of PLUS door kan gaan.

 

Reageer op dit artikel