nieuws

Tony’s gaat chocoladefabriek met achtbaan bouwen in Zaandam

utiliteitsbouw Premium 904

Tony’s Chocolonely gaat twee chocoladefabrieken bouwen in Zaandam. Bij eentje komt ook een achtbaan.

Tony’s gaat chocoladefabriek met achtbaan bouwen in Zaandam

Dat meldt de chocoladeproducent vrijdagochtend op haar website. Al jaren geleden kondigde Tony’s een fabriek met achtbaan aan, maar eigenlijk was eerst het plan dat het gebouw in Amsterdam gerealiseerd zou worden. Maar een poging om de fabriek onder te brengen op het NDSM-werf lukte niet, schrijft Het Parool.

Rijksmonument wordt kantoor

De fabriek wordt nu gebouwd bij Pakhuis de Vrede, een rijksmonument in Zaandam. Half november heeft Tony’s voor de verkoop van het pakhuis en het omliggende haventerrein een intentieovereenkomst gesloten.

Het pakhuis moet het nieuwe hoofdkantoor worden van het chocolademerk, met een restaurant en congresfaciliteiten. Daarvoor is een jarenlange renovatie nodig, schrijft Het Parool. Achter het monument worden de twee fabrieken gebouwd, om de Tony’s-Repen te produceren. Maar het gaat nog wel even duren voordat de bouw start, het terrein wordt na verwachting pas in 2020 overgedragen.

Reageer op dit artikel