nieuws

The Gallery 2 krijgt gevels en trappen van 3D-geprint sloopmateriaal

utiliteitsbouw 922

The Gallery 2 krijgt gevels en trappen van 3D-geprint sloopmateriaal

The Gallery 2, een bedrijvencentrum op de universiteitscampus van de Universiteit Twente, krijgt een circulair tintje. Het complex wordt gestript en met het sloopmateriaal worden nieuwe elementen geprint.

De plannen voor de tweede fase van het gebouw- het eerste deel van 10.000 vierkante meter groot werd in 2014 al in gebruik genomen- zijn vandaag gepresenteerd tijdens het KOP 500 Business Event in Deventer. The Gallery 2 moet een innovatiecentrum worden dat de academische en ondernemende wereld verbindt.

Circularity Center

Voor de ontwikkeling van het complex, dat het karakter moet krijgen van Circularity Center, worden zoveel mogelijk materialen hergebruikt. Nieuwe elementen, zoals trappen en geveldelen, worden 3D-geprint. Ook wordt alles voor  hergebruik ontworpen en ontwikkeld. 

Betalen per dienst

Het idee is dat het complex wordt ontwikkeld als een ‘Building as Service’. Dat betekent dat gebruikers geen huurprijs per vierkante meter betalen, maar betalen voor elke dienst dat ze afnemen. Dus niet alleen faciliteiten als licht, energie en warmte worden als een dienst geleverd, maar ook het interieur, de installaties en de (energieleverende) gevels. Als The Gallery Fase 2 opent, moet het bovendien zelfvoorzienend zijn op het gebied van bijvoorbeeld voedsel en energie.

 

The Gallery van bovenaf gezien.

The Gallery 2 wordt getransformeerd door de Universiteit Twente, facilitair dienstverlener Asito, netwerkbedrijf Cisco, investeerder HMO, Novel-T (verbinder van start-ups) en ontwikkelaar BLOC. Samen gaan ze de komende tijd innovatieprogramma’s opzetten met het doel dat bedrijven, studenten en academici samen oplossingen ontwikkelen, testen en toepassen voor grote maatschappelijke opgaven.

The Gallery Fase 2 wordt zodanig ingericht dat het innovatieprocessen maximaal ondersteunt. Zo komen er ruimtes voor ‘ideation’, bootcamps, conceptontwikkeling, prototyping en business development. Er komen grote, open ruimtes voor conferenties, lezingen en workshops en ‘hangouts’, een koffiebar en terrassen.

 

 

 

Reageer op dit artikel