Alstublieft, dit artikel krijgt u cadeau van de Cobouw redactie U kunt iedere maand 1 artikel lezen. Meer lezen? Maakt gratis een profiel aan.

nieuws

Sagrada Familia krijgt na 136 jaar de bouwvergunning

utiliteitsbouw Premium 1255

Sagrada Familia krijgt na 136 jaar de bouwvergunning

De beroemdste kerk in aanbouw, de Sagrada Familia in Barcelona, heeft na meer dan 130 jaar bouwen eindelijk de bouwvergunning binnen.

Burgemeester Ada Colau van de stad heeft met de kerk een akkoord gesloten dat de bouw van het architectonisch uitzonderlijke bouwwerk reguleert. Zij sprak donderdag van een historische dag voor Barcelona.

De kerk betaalt voor de vergunning over de komende tien jaar in totaal 36 miljoen euro aan de gemeente. Dat geld gaat naar verbetering van het openbaar vervoer rond de basiliek, die is ontworpen door Antoni Gaudí (1852-1926). De eerste steen werd in 1882 gelegd. Volgens de jongste plannen moet de kerk in 2026 af zijn.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels